We zijn vertrokken!

Na ons uitgestelde vertrek in verband met de Corona-maatregelen, hier en elders in de wereld, is het een tijdje stil geweest. Maar eindelijk is het zover:

WE ZIJN VERTROKKEN!

Gisterenmiddag om 13.30 uur hebben we na een enorm leuke, door onze kinderen georganiseerde, afscheidsborrel de trossen losgegooid bij Herkingen Marina. Het was leuk en soms emotioneel om met onze familie en vrienden terug en in de toekomst te kijken. Plannen te maken voor verre ontmoetingen en leuke presentjes voor onderweg te ontvangen. Bedankt allemaal!

De eerste dagen doen we even rustig aan. Niet dat we al moe zijn maar we nemen de onweerswaarschuwingen maar even voor waar aan en dat betekent dat we zowel gisteren als vandaag in de middag een haven op hebben gezocht. Bovendien regende het vandaag ook nog pijpenstelen en daar hebben we dus even geen zin in. We moesten hiervoor wel even het vakantiegevoel opzij zetten voor de gedachte dat we nu een keer niet over 3 weken weer terug moeten zijn, maar een zee van tijd hebben. Dus waarom in de regen verder varen…

De afgelopen weken/maanden stonden vooral in het teken van de laatste kleine klusjes aan boord en één flinke klus, het bouwen van de brug voor de zonnepanelen. Na veel meet- en tekenwerk wisten we wel wat we wilden maar het moest ook nog worden gelast. Voor dat laatste heb ik Jan Noorland van Tuigerij Noorland in Herkingen weten te strikken. De laatste grote klus voor zijn pensioen, zo zei hij. Jammer want het is een kunstenaar met RVS en het resultaat mag er zijn. Jan nogmaals bedankt voor je vakmanschap en fijne samenwerking!

Met het plaatsen van een mooie nieuwe buiskap, kuiptent, diverse hoezen voor de luiken en de bimini door Leen Schipper van S & S zeilmakers was de boot compleet.

Begin april zijn we verhuisd naar de boot en hebben we ons appartement in Rotterdam verhuurd. De verhuizing was een klus waar we ons stevig in hadden vergist. Weliswaar konden we de meubels laten staan maar wat een spullen kan een mens verzamelen.

In deze drukke verhuisperiode heeft Hans nog afscheid genomen van Soltegro en is de boot ook nog voor een laatste onderhoudsbeurt uit het water geweest zodat we hopelijk de komende 2 tot 3 jaar in het water kunnen blijven.

Vanaf nu zullen we regelmatig een stukje schrijven over wat we zien en overkomt onderweg. Natuurlijk kun je ons ook volgen op bijvoorbeeld marinetraffic.com. Zoek je daar op Janjorem dan ga je ons zeker vinden. We zullen binnenkort ook een kaartje op deze website zetten met onze positie.

7 gedachten over “We zijn vertrokken!

  1. Groot gelijk…. Op je gemak!! En zeker een heel leuk gebaar van de kids…. het afscheid, uit zwaaien!! Ik was in gedachten bij jullie!!

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: