De voorbereiding

In 2018 zijn we opzoek gegaan naar een schip dat voldoet aan onze eisen voor het gebruik met een kleine bemanning, degelijk en comfortabel is. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op een C-Yacht 1250. Net als onze voorgaande schepen hebben we deze weer JanJorem genoemd. De komende tijd gaan we het schip voorzien van de noodzakelijke spullen voor een langere reis en zaken aanpassen die naar ons idee beter of anders kunnen om ons veilig en betrouwbaar te vervoeren.

Deze winter gebruiken we om, naast de jaarlijkse zaken, grootonderhoud te doen aan de tuigage, het teakdek en het onderwaterschip.

Ook doen we de voorbereidende werkzaamheden voor het installeren van de watermaker (huiddoorvoer en afsluiter), SSB (aardplaat en achterstag isolatoren) en windvaanbesturing. Afgelopen zomervakantie hebben we de electronica en elektrische installatie al opgeknapt wat vooral bestond uit het verwijderen van overtollige bedrading en in onbruik geraakte apparatuur. Ik houd van eenvoud en overzichtelijkheid in installaties. Het voorkomt ellende en mocht er onverhoopts iets voordoen dan is de oplossing snel gevonden.

Eén opmerking over 'De voorbereiding'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: